Mijn werkwijze

Rust

Om het hectische leven op afstand te zetten, schep ik in mijn Psycho Atelier allereerst een ruimte vol rust en veiligheid waarin je volop aanwezig kunt zijn. Daarin kun je jezelf laten zien. We vormen een spiegel voor elkaar, want alleen dan kun je reflecteren op wat je denkt, ziet en bent. En ja, het klinkt tegenstrijdig, maar je kunt pas veranderen als je volledig aanvaardt wie je nu bent.

Energie

Ontdekking en verwondering zijn vormen van energie die je helpen op zoek te gaan naar het punt voorbij de horizon, voorbij het alledaagse, het gebruikelijke of het vanzelfsprekende.

De zin: ‘En het zou ook heel anders kunnen zijn’ is de krachtbron die ik inzet om die energie op te wekken.

Nieuwe wegen verkennen

Ik heb bewondering voor mensen die de moed hebben om nieuwe wegen te verkennen als de oude nergens meer toe leiden. Daar ga ik mee aan de slag. Als het zelfbepaalde leven gericht is op bindende relaties, dan is in de relatie de ander de spiegel voor zichzelf. Inzicht en bewustzijn en het integreren in jezelf zet iets in beweging. Dat proces doorlopen maakt je een lichter en vrijer mens.

In beweging komen

In beweging komen, kun je ook heel letterlijk opvatten. In het dagelijks leven geef ik als running therapeut hardlooptrainingen. Running therapie is een relatief nieuwe behandelvorm die een prachtige aanvulling kan zijn op therapiegesprekken. De positieve werking op het lichaam is duidelijk: minder lichaamsgewicht, een betere nachtrust en een lagere bloeddruk. Maar hardlopen is ook in mentaal opzicht van groot belang: het pakt somberheid, angst en stress aan. Je werkt aan je zelfvertrouwen en aan een gezonde geest in een gezond lichaam.