Specialisatie

Relatietherapie


Worden wie je bent.

Dat is het motto van Psycho Atelier Johanna. Het betekent dat je jezelf moet kunnen zijn. In elke relatie – of het nu gaat om je partner, je werk of om een vriendschap – draait het om authentiek leven. Relaties zijn een spiegel voor zelfverwerkelijking. Je groeit in het licht van elkaar.

Als de relatie onder druk staat dan loont het zeer de moeite om niet de handdoek in de ring te gooien, maar te onderzoeken waarom dat jullie overkomt. Als je de oorzaken niet vindt, is de kans groot dat de problemen terugkeren in een volgende relatie.

Relatietherapie is niet simpelweg ‘werken aan je relatie’. Het is een zoektocht naar wat niet gekend is, maar gekend wil worden. Ofwel: de oorsprong van de crisis. Innerlijke terreinen drijven boven en leggen de oorzaken bloot. Pas dan kun je die oorzaken wegnemen.

 

anders samen


Bij relatietherapie schakel ik bewust een mannelijke collega in: gesprekken worden vaak met zijn vieren gevoerd. 

In onze therapie willen we de gedachte vermijden dat de fout als vanzelfsprekend bij de ander ligt. Het begrip ‘schuld’ bestaat hier niet. Wat bij de ander zichtbaar is, komt namelijk vaak voort uit jouzelf. Spiegelen maakt dat duidelijk en dat proces verloopt het beste in een onderlinge reflectie van meerdere spiegels. Je neemt de ander mee naar het punt waar de uitweg is.

Klik voor meer informatie over ‘anders samen’  (onze Analytische Relatie Therapie praktijk)