Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Johanna Wendelaar Bonga (1969). Ik ben opgeleid tot gezondheidsvoorlichter, running therapeut en analytisch therapeut. In mijn Psycho Atelier werk ik vooral op basis van de Analytische Therapie. Ik ben in dat vakgebied afgestudeerd aan het Jungiaans Instituut – Rump Academie voor Dieptepsychologie in Nijmegen.

Daarna volgde een masteropleiding aan het Jungiaans Instituut/InterUniNet Universität Graz waar ik mij specialiseerde op het gebied van relaties. Aanvullend behaalde ik certificaten op het gebied van trauma en hypnotherapie, labyrintwerk en running therapie.

Wat drijft mij?

Ik wil mensen helpen om gezond te worden of gezond te blijven.

Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van fysieke ziektesymptomen.

Voor mij betekent het dat ieder mens de kans krijgt om een leven te leiden dat in lijn is met zijn/haar innerlijke zelf. 

Je wordt de regisseur van je eigen leven.

Zoals ieder mens, put ik in mijn werk uit mijn persoonlijke bagage. Die bagage bestaat bij mij uit de inzichten en levenservaring die mijn gezin, met man en drie dochters, mij hebben opgeleverd, met alle bijzondere gebeurtenissen die erbij horen.

Maar ook uit aanvullende opleidingen, leertherapieën en een jarenlange verbondenheid aan de Vrije School. Bovenal is de ontmoeting met de ander mijn grote inspiratiebron. Een proces dat nooit stopt en de bagage iedere dag weer aanvult.