Visie

Dieptepsychologie

Mijn aanpak en werkwijze zijn gebaseerd op de dieptepsychologie. Meer speciaal, op de kerngedachte die de Zwitserse psychiater C.G. Jung daaraan verbindt: door ons ware zelf tot uitdrukking te brengen, ervaren we een diepere zin en betekenis in ons innerlijk leven. Van daaruit verbind je jezelf met de ander.

Dieptepsychologie verkent vooral de diepere lagen van de psyche. Daarin liggen onze ervaringen opgeslagen. Verdrongen, nooit bewustgemaakte of traumatische ervaringen bijvoorbeeld. Maar ook positieve dimensies zoals talenten en mooie eigenschappen. Want ook die kunnen verdrongen zijn.

Analystische therapie

Analytische Therapie is een vorm van dieptepsychologie waarmee ik je help om jezelf, de ander en het leven beter te begrijpen. Centraal staat de zoektocht naar de diepere lagen. Je wordt je bewust van wat daarin ligt opgeslagen. Dáár ligt de oorsprong van je klacht of je probleem. De therapie laat je niets afleren of kwijtraken. Wel ontdek je wie je werkelijk bent en wat daarbij past in jouw leven. Zo kom je tot psychische groei. Analytische Therapie spreekt het zelfhelende vermogen van de psyche aan en brengt die in balans met je lichaam.

Antroposofie

Waar mogelijk verbind ik Analytische Therapie met inzichten uit de antroposofie, eveneens een grote inspiratiebron voor mij. De aantrekkingskracht van deze filosofie schuilt in het belang van leven met de seizoenen, de verbinding met de natuur en de gedachte dat ieder mens is gevormd naar een eigen blauwdruk. Ieder mens is dus een uniek wezen.

Worden wie je bent. Daar gaat het om.